Virtuális olimpia – 100 nappal a londoni olimpia előtt végeredmény

Tegnap 2012. április 18-án „Virtuális olimpia – 100 nappal a londoni olimpia előtt” címmel szerveztünk rendezvényt a TF-en. Ez egy valóban integrált esemény volt ahová az ország több pontjáról összesen 10 intézmény csapata (csapatonként 6-6 fővel) vett részt és versenyzett.

Bevalljuk eleinte féltünk a sok játékhelyszíntől és a csapatok illetve versenyzők számától, de a fegyelmezett versenyzésnek köszönhetően minden különösebb akadály nélkül sikerült mindenki számára emlékezetes napot adnunk. Petős és TF-es hallgatók segítették a zökkenőmentes lebonyolítást, akiknek itt is köszönjük.

A megnyitón Jonathan Knott, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete szólt először a versenyzőkhöz. Beszélt a 100 nap múlva kezdődő olimpia előkészületeiről és arról, hogy első ízben történt, hogy egyetlen csapat szervezi mind a nyári, mind pedig a paralimpiai játékokat. Érdekesség, hogy a Nagykövet úr magyarul tartotta meg a beszédét, amit nagy tapssal jutalmazott a hallgatóság.

Őt Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára követte, aki az egyetlen olyan sportolóként ismert, aki az épek és a fogyatékossággal élők olimpiáján is nyert érmet. Ő elmondta, hogy reméli, hogy a mai napon sokak fejében fogalmazódik meg az elhatározás, hogy ezentúl rendszeresen sportoljanak. Végül pedig Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke köszöntötte az addigra már egyre izgatottabb versenyzőket.

A délutáni eseményen a parasportolók közül eljött Becsey János, paraúszó, Orsós Zsolt csörgőlabda válogatott, Serényi Tibor evezős parlimpikon és ránk szánta a délutánját Kósz Zoltán, olimpiai bajnok vízilabdázó, Güttler Károly, Európa-bajnok, kétszeres olimpiai és világbajnoki ezüstérmes úszó, illetve Pásztory Dóra, kétszeres paralimpiai bajnok úszó is. Ő most már az Eurosport színeiben tisztelt meg bennünket és kollégáival élőben közvetítettek több mérkőzést is a jelenlévőknek. Ha már eljöttek, a volt olimpikonok még játszani is beálltak. Dóra nyilatkozata a Güttler Károly elleni meccsről megtekinthető itt:  http://www.youtube.com/watch?v=KXCeH6PLKd8

De legalább ennyire érdekes volt Szekeres Pál és Gömöri Zsolt csatája is. Két vívó, akik ezúttal a virtuális sportban mérték össze tudásukat.

Köszönjük mindenkinek, aki eljött! Aki pedig idén nem jött annak csak azt tudjuk tanácsolni, hogy figyelje itt az oldalon a híreket, hogy már időben tudjon jelentkezni a következő versenyre.

További információk, nemsokára képek és a média megjelenések elérhetőségei a Virtualsport.hu Facebook oldalunkon találhatók. Most indult egy érdekes Olimpiai Kvíz is, azt is érdemes megnézni és a helyes megoldások beküldeni.

További híreink